Menu
Pavelka Pavelka Pavelka Pavelka Pavelka

Rodinné vinárstvo a vinohradníctvo Pavelka už od roku 1995

Pavelka - Tramín červený

Život je príliš krátky na to, aby sme pili zlé víno

Vinohradníctvo a vinárstvo založil v roku 1995 Ing. Milan Pavelka. Svoje dlhoročné skúsenosti z oblasti pestovania hrozna a výroby vína ako aj pokračovaním tradície svojich predkov, zúročil vo svojom rodinnom vinárstve. Do vienka dostali vinársku krv aj jeho deti, sprevádzajú ho pri jeho životnom diele a plnení sna ruka v ruke aj s manželkou.

zistiť viac o vinárstve

Novinky a podujatia

Hľadáme obchodného zástupcu

V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať.

Kontakt
Deň otvorených pivníc® 2016

Deň otvorených pivníc® 2016

8000 nažhavených vínomilcov vystupuje z áut a autobusov, začína sa okupácia pivníc na MVC. 17. ročník podujatia, ktoré sa koná už tradične koncom novembra láka k sebe milovníkov vína ako sladké plody viniča škorce. Určite sa nebudete nudiť, veď pivnice otvára viac ako 150 vinárov od Bratislavy až po Trnavu.

Viac informácií
Všetky novinky a podujatia

Vybrané vína

Rizling vlašský

Rizling vlašský

víno biele, suché, akostné odrodové, neskorý zber
obsah alkoholu je 12,8 %
obsah kyselín je 6,5
obsah cukru je 3,0
ideálne víno k bravčové mäso, hydina, syry, ryby
podávajte vychladené na teplotu 9° – 11° C

Charakteristika: Patrí medzi tradičné odrody pezinských viníc. Hrozno zrelo na južných svahoch Malých Karpát, ktoré robia náš „Vlašák“ jedinečným. Má sýtu zlatisto-zelenkavú farbu. Príjemná ovocná vôňa broskýň, ananásu a citrusových plodov plynule prechádza aj do lahodnej a sviežej chute. Dochuť je dlhá a elegantná s nádychom lipového kvetu. Toto víno Vás nikdy nesklame a je vhodné ku každej príležitosti.

Ocenenia:
  • AWC Vienna 2016
Detail tohto vína
Rizling rýnsky

Rizling rýnsky

víno biele, suché, akostné odrodové
ideálne víno k bravčové mäso, hydina, tvrdé zrejúce syry
podávajte vychladené na teplotu 9° – 11° C

Charakteristika: Víno je žlto-zelenkastej farby s medovo-lipovým buketom, ktorý je typický pre túto odrodu. Môže voňať aj po marhuľovom kvete. Plná korenistá chuť s výraznými kyselinami. Vyniká svojou harmóniou.

Detail tohto vína
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

víno červené, suché, akostné odrodové
ideálne víno k hovädzie mäso, tvrdé zrejúce syry
podávajte vychladené na teplotu 15° – 18° C

Charakteristika: Ušľachtilé víno tmavo-rubínovej farby. Vo vôni môžeme objaviť čierne ríbezle, čerešne, ktoré prechádzajú aj do chute. Víno je vhodné ku každej príležitosti.

Detail tohto vína
Všetky vína v ponuke